Ekstrem Sex

Myter Och Sanningar Av att Leva Med Diabetes

Ordet diabetes frammanar rädsla för många människor. Vad som krävs för att bekämpa denna rädsla är en kunskap som kan hjälpa dig att kontrollera sjukdomen. Sammanställningar av tips som du är på väg att läsa kommer att vara mycket uppmuntrande. De är ett kraftfullt verktyg som du kan använda för att bekämpa diabetes.

Motion är en viktig livsstil vana för en diabetiker person. Du behöver få röra på sig så mycket som möjligt för att hjälpa till att hålla din vikt på en rimlig nivå och dina organ i tip-top form. Försök att gå en lång promenad efter middagen eller ta trapporna på jobbet istället för hissen.

Sjukhusen har ofta Diabetes kliniker för patienter att delta, och de kommer att ha bra råd för dig. De kommer att ge dig verktyg för att spåra ditt blodsocker, näringsinformation för din diet plan, och även utöva tips. De kan också vara ett bra stöd i grupp för dig och svara på eventuella frågor som du kan ha.

Du kan leva ett mycket enklare och lägre stress livsstil om du gör vanliga rutiner av de saker du behöver göra för att hantera din sjukdom. Hålla ditt insulin nära dig och förvara den på samma ställe varje natt. Konsekvent testning bör vara en självklar del av din dag för att undvika glömska i inspelningen dina insulin nivåer.

Registrera dig i en diabetes klass eller schemalägga möten med diabetes pedagog. Din läkare är en bra källa till information om hälsa, också, men en lärare som är särskilt utbildade för att ge medicinsk jargong ner till din nivå. En lärare eller klass kan ta en del av mysteriet av din diabetes behandlingsplan, vilket är viktigt för att du ska vara aktiv i din vård.

För att spara pengar, American Diabetes Association godkänner återanvändning av tester lansetter. Dessa är de nålar som används av din glukometer att testa ditt blodsocker. Att återanvända dem inte resultera i att de blir tråkig, så se till att byta ut dem när du märker smärtan nivå på din test ökar. Dela aldrig lansetter.

Tänk på vad du dricker. Diabetiker måste vara försiktig med allt de äter, så glöm inte att övervaka den näring data och ingredienser på poster ditt drickande. Juice, till exempel, är mycket hög på socker, så bör du dricka det med måtta. Mjölk kan vara hög i fett, så att hålla sig till skumma.

Se till att regelbundet kontrollera ditt blodsocker och skriva det i en logg om du är diabetiker. Det är viktigt att du gör detta eftersom ditt blodsocker kan bli bra och några timmar senare kunde bli farligt hög. Blodsocker som är genomgående hög ökar din risk för hjärtsjukdom och stroke.

Att äta ute på restauranger eller få ta ut är inte bara dåligt för en Diabetiker hälsa, men också deras ekonomi. Spara pengar och ditt blodsocker genom att äta hemma istället. Du kan hitta många copycat recept på nätet för alla dina favorit livsmedel, och ännu nyttigare versioner som är bättre för dig.

För att hålla din diabetes från att skada dina tänder, se till att borsta och använda tandtråd flera gånger om dagen. Diabetes ökar nivåerna av glukos i din saliv, vilket innebär att dina tänder är mycket mer mottagliga för karies. Någon som lider av diabetes måste vara extra nitisk när det gäller att ta hand om sina tänder.

Se till att gå till din fotvårdsspecialist ofta om du har Diabetes för att få rutin fot in-ups. Dina fötter är känsliga för perifer neuropati och infektion, så att ha dem såg ut över kommer att säkerställa att du inte slutar upp med dem att vara amputerad. Det tar endast en liten del av tiden för att se till att dina fötter är frisk, så gör det!

Följande USDA Food Guide Pyramid kommer att hjälpa dig att leva ett hälsosammare liv med diabetes. The food guide pyramid utvecklades som en guide för att äta hälsosamt för alla. Det fungerar för personer med diabetes. Formen på pyramiden talar om för dig hur mycket man ska äta av olika livsmedel.

Nu när du har läst dessa tips, kan du känna dig lite mer uppmuntras. Det finns mycket som du kan göra för att kontrollera diabetes. En gemenskap av människor som är villiga att dela information är hur diabetes drabbade från hela världen kan lära sig av varandra om lämpliga sätt att hantera sin sjukdom. Använd denna information för att hjälpa dig med sjukdomen.