Erigerad Kuk

Hålla Din Katt Frisk Och Glad Med Dessa Tips

Katter behöver för att bli underhållen. Om de lämnas ensamma, katter ibland klättra och klösa på dina möbler. Katt leksaker är ett sätt att distrahera dem. Läs om dem och ytterligare en katt tips från artikeln nedan.

Om din katt plötsligt slocknar sitt foder utan någon uppenbar anledning, försök frestande godsaker som jack makrill, tonfisk eller grädde av kyckling soppa i små mängder. Detta är inte komplett livsmedel och bör inte matas lång sikt, men de är väldigt goda att katter. En petiga katt kan börja äta igen och hålla på när det ges en av dessa godsaker.

Håller din katt sysselsatt med att göra din egen dangly leksaker. Med hjälp av mjuk bomull rep, klippa en längd av cirka två meter. Knyt en knut i ena änden. Knyt en annan knut ungefär tre centimeter från den motsatta änden. Riva upp repet under denna knut. Fäst repet till baksidan av en köksstol för din katt att spela.

Om din katt är kräsen om att dricka vatten, investera i en katt-fontänen. Dessa batteridrivna eller kontakten i fontäner hålla vattnet cirkulerar och kolsyrat. Många katter föredrar detta. En katt fontän kommer att hjälpa till att hålla din katt i köket handfat och toalett. Det kommer också att hjälpa till att förhindra att din katt från krafsar vatten på golvet i jakt på färskt vatten.

Hålla din katt frisk och icke-petiga genom att införa en varierad kost. Alltid köpa flera olika märken av mat och rotera dem. På detta sätt, din katt kommer att användas för att pröva och godkänna nya smaker. Om ett livsmedel varumärke går i konkurs, du kommer alltid att ha massor av andra godtagbara alternativ att erbjuda.

Mata din katt en riktig kost. Katter är köttätare och har särskilda kostbehov. Mata dem kvalitet katt mat som har godkänts av AAFCO eller den Sammanslutning av Amerikanska Foder Kontroll Tjänstemän. Om du vill göra din katt mat själv, se till att du talar med en veterinär om nödvändiga tillägg eller särskilda recept som din katt behöver för att äta.

De flesta katter spendera en stor del av tiden på grooming sig. Om din kisse är en långhårig ras, resultatet av detta kan vara hårbollar. Det finns speciell mat du kan ge till din katt för att minska detta problem. Vissa katt mat varumärken har formuleringar för att förhindra eller minska hårbollar, som kommer att göra livet lättare för din katt och dig.

Har svårt att ge din katt ett badkar? Prova det här. Ta ett gammalt fönster skärmen och placera den i ditt handfat eller badkar. Sätta din katt i, och han kommer klo skärmen och stanna där. För att sedan börja tvätta, men gör inte dilly dally. Använd en kopp för att hjälpa dig att hälla varmt vatten på din katt om du inte har en lös dusch huvudet.

Det finns alltid en chans att din katt kan glida utanför ditt hem och gått vilse. Detta kan förhindras med en breakaway krage. Kragen innehåller en ID, med ditt namn, telefonnummer och adress. Om katten finns, vem som helst enkelt kan kontakta dig och återbörda katt att du tack vare den information på kragen.

Var försiktig om du lämnar en kattunge med ett litet barn. Barn under 5 års ålder bör inte vara ensam med husdjur. Dessa barn bara inte har den mognad att hantera en kattunge. De är inte medvetna om den fara som de kan orsaka. När barnet är äldre och mer mogen, och avgöra om de är redo för det ansvar som hanterar djur.

Samtidigt som det är helt normalt för en hund att byxan en stor del av tiden, bör du vara orolig om du märker att din katt att göra det. Det kan bara vara en liten händelse av ångest, men i vissa fall är det något mycket mer allvarligt som hjärt-eller andnöd.

Om du vill lägga till ytterligare en katt till ditt hem, ge det ett par veckor för din gamla katt och din nya katt att vänja sig vid varandra. De kan slåss med varandra till en början. Ge dem lite mer tid att börja vänja sig varandra ansikte mot ansikte också.

Om du har någonsin gett din katt ett badkar, då vet du hur mycket de ryser när det är över. Detta beror på att deras våt päls ger dem ingen isolering. Du kan hjälpa din katt ut med hjälp av din hårtork för att torka håret snabbt. Kom bara ihåg att inte hålla det för nära och bränna din katt.

Långhåriga katter behöver mer vård än deras korthåriga kamrater. Långhåriga katter fäller hela tiden, och den päls som hamnar på dina kläder, golv och allt annat i ditt hem. Inte adoptera en katt med lång päls om du inte är säker på att du kan hantera den extra städning. Dessutom överväga att längre-långhåriga katter är mer benägna att ha problem med hårbollar.

Om du har en katt som är gravid, se till att du ger henne en egen plats som är stängt på avstånd från andra djur och som har utrymme för henne att flytta in enkelt. Det kan ta flera timmar för processen att utvecklas och alla kattungar att födas, så var beredd att spendera lite tid med din katt. Du bör ta din katt till veterinären om leveranser varar i mer än fem eller sex timmar.

Katter är mycket energisk och du kan hjälpa dem att förbruka energi genom att ge dem leksaker. Du behöver inte göra avkall på dina tillhörigheter för att njuta av deras sällskap. Använda tips från den här artikeln i att välja rätt produkter för din katt.