Få Längre Kuk

Saker Du Måste Veta Om Du är Vårdande För Katter

Det finns inget som att ha ett husdjur. Det finns många typer av husdjur, men det är en speciell en som har värmt många hjärtan djurägare. Katter är bra följeslagare för ditt hem. Om du vill ta hand om en, läs den här artikeln för tips som rör skötsel av katter.

Om din katt är en utekatt eller en katt som har en vana av att komma utanför, de behöver för korrekt identifiering. Katten bör ha en säkerhet krage och en ID-tagg. Säkerhet halsband som har elastiska band tillåter katter att komma ur halsbandet om den skulle fastna i något. Ett ID-tag eller en inopererade mikrochip kan hjälpa din katt att få tillbaka om de är förlorade.

En billig gummi välkommen mattan hjälper till att hålla katten mat av ditt golv. Detta är också ett bra verktyg för att hålla din katt från att spåra kull ur lådan. Svart gummi mats kosta cirka tre dollar till dollar butiker. Sätta din katt livsmedel maträtt på ett och din låda på en annan.

Om din katt är gravid, ställa in en bekväm, säker plats för henne att ha sina kattungar. En stor kartong utrustade med en kudde och filt är bra. Placera den i en garderob eller annan ur vägen plats. Undvik att ha mat och vatten rätter i närheten.

Ta reda på hur mycket mat du ska utfodra din katt. Medan katten mat behållare ge allmän information, kontakta din veterinär hur mycket mat din katt bör äta. Många ägare vill inte göra detta, och till slut övergödning sina katter. Ta dig tid att ta reda på rätt mängd så att du inte slutar upp med en övervikt kitty.

Använd inte medicin avsedd för en hund på en katt. Detta är särskilt viktigt för utvärtes läkemedel. Katter som gör sina egna rengöringsmedel, och om en hund medicin används på en katt, som ditt husdjur kan få i sig det. Det finns vissa läkemedel som fungerar för både katter och hundar, utan endast använda dem om veterinären säger att det är okej.

Katter gillar att jaga fåglar och fånga dem. Detta hjälper katter för att bygga och leverera avgörande jakt färdigheter. Men vad händer om du har en innekatt? Du kan hitta katt leksaker på djuraffären som kommer att hjälpa dig att simulera en fågel som flyger runt. Din katt kommer att älska det och älska dig för det.

Det är viktigt att se till att din katt alltid har färskt vatten tillgängligt. Du bör fylla på med katter vatten maträtt varje dag med rent vatten. Det finns fontäner dricka att ge din katt med en ständig ström av färskt vatten, så du behöver inte oroa dig för att ändra den så ofta.

Medan katter kan vara petiga, du bör inte uppmuntra detta beteende. En katt äter exakt samma katt mat hela deras liv, om det är god och näringsrik. Du behöver inte blanda upp smakerna. Att göra detta kan uppmuntra katten att hoppa över vissa livsmedel som de tidigare åt och vänta till en annan.

Det är inget fel med att använda klumpar kattsand för äldre katter, bör du hålla sig med sandiga kullen när man arbetar med kattungar. Den klumpar kullar är vanligtvis behandlas med alla typer av kemikalier som kan nto vara säkra för små katter. När de är äldre, bör du kunna för att göra övergången utan problem.

Få din katt alla nödvändiga vaccinationer. Det finns ett antal av dem och du bör tala med din veterinär om korrekt schema. Många i de tidiga stadierna av en kattunges utveckling, sedan ges varje år därefter. Dessa vaccinationer förhindra sådana problem feline leukemi, rabies och andningsproblem.

Är din katt är verkligen söta och älskvärda? Om så är fallet, kan de göra en bra behandling pet. Pet therapy använder djur för att gå in på ställen som vårdhem, och bringa lite glädje till folket där. Din katt kommer att vara nöjd med all uppmärksamhet, och du kan må bra om att göra något positivt för andra.

Som nämnts tidigare, många husdjur finns, men få är så speciell som den katt. De är perfekta för den som letar efter en ny vän att ockupera deras hem. Det är en del arbete i samband med skötsel av katter, men det är inga problem för dig. Om du använder den här artikeln, katt-och sjukvård kan vara en bit av kakan.