Flickvän Test

Vad Du Behöver Veta Om Ekologisk Trädgårdsskötsel

Trädgårdsskötsel är en givande process. Om du skapar en framgångsrik trädgård, du bjuds på vackra blomsterarrangemang eller rikliga grödor för att äta. Om trädgårdsskötsel är givande, det kan ibland vara komplicerat, så måste du se till att din trädgård är helt rätt, så att du kan få de bästa växterna möjligt. Tipsen i den här artikeln ska hjälpa dig med trädgårdsarbete.

Att välja en klättring växt. Klättrande växter är oftast container-ökat, även om de ibland säljs som bare rot växter. Välj ett friskt anläggning med en bra ram av både etablerade stammar och nya skott. Vrid pot över, och kontrollera för att se om det finns några unga rötter växer ut hål i botten. Om så är fallet, detta innebär att anläggningen är väl rotade. Avvisa någon växt som är potbound (vilket innebär att du inte kan lätt ta bort det från potten).

Förutsätt inte att insekter är att skylla för alla växter krämpor. Det finns många saker som kan påverka hälsan hos en växt. PH-värdet i vattnet som du använder placeringen av anläggningen (under skuggan vs direkt sol), mängden jord i krukan och flera andra orsaker kan vara en avgörande faktor.

Om du får mycket liten frukt eller blomma avkastning, se till att kontrollera pH-värdet i marken. Om pH-värdet är för högt eller för lågt, kan det påverka mängden näring som dina växter kan ta upp. Växter behöver olika näringsämnen i olika skeden av sina liv för att bli frisk, framgångsrik och för att bära frukt.

Plantera en ny och olika ätbara varje vecka. Att äta tomater eller majs varje dag kan få gamla riktigt snabb, men om en mängd är planterade, det här problemet kommer aldrig att hända. Trädgården kan erbjuda ett brett utbud av olika ätbara växter och om de kommer till mognad på samma gång den sorten kommer att göra trädgården roligare och roligare.

Om du vill ha en fläck av grönt i din trädgård, överväga att plantera en marktäckare istället för en gräsmatta. Gräsmattor kräver en hel del vatten och underhåll. Å andra sidan, en marktäckare vanligtvis använder mindre vatten, och vissa sorter motverka ogräs från att växa. Många sorter av marktäckande har den gröna färgen är jämförbar med en gräsmatta. Du kan spara tid och pengar med en marktäckare.

För att se till att din trädgård ser bra ut från säsong till säsong, planera för framtiden. Se till att din trädgård finns både ettåriga, biennaler och perenner så att du alltid kan räkna med något som blommar. Innan du planterar en blomma, fundera på vad du vill ha för din trädgård nästa år eller två.

Nya trädgårdsmästare ska hålla det enkelt. Den tendens av nya trädgårdsmästare är att plantera en trädgård som bara är alldeles för stor och avsluta med en gigantisk röra på bakgården. Håll det enkelt och litet till att börja med och arbeta upp från det. En liten trädgård kommer att leda till en mer positiv upplevelse och är mindre arbete för en ny trädgårdsmästare.

Kom ihåg att desinficera dina trädgårdsredskap med jämna mellanrum. Denna funktion bör inte förbises. När man skär bort skadade eller sjuka delar av en anläggning, det kan vara rester av anläggning för sjuka kvar på ditt verktyg. Om du inte städar ditt verktyg, du kan sprida sjukdomen till friska plantor.

Hålla dig säker, det är den första sak att veta om trädgårdsskötsel. Bär skyddande öga slitage vid hantering av gräsklippare och andra trädgårdsmaskiner. Använd handskar när du arbetar i smutsen. Detta kommer att hålla dig säker i händelse av en incident och skydda din kropp från olika delar i miljön.

Försök inte att gå i din trädgård om du absolut måste för att ta hand om det. Jobba på distans när du kan. Att vandra över jorden packas ihop det, vilket gör det svårare för rötterna att tränga in till nödvändiga näringsämnen. Om din jord är redan packat ner, försiktigt lufta det utan att skada roten strukturen.

Välj noga de växter du vill växa. Vissa växter är helt enkelt inte gjorda för att odla inomhus. Om du vill odla grönsaker, kan du lätt odla broccoli eller brysselkål inomhus. Alyssums och zinnia är stora blommor att odla inomhus. Du kan också experimentera med andra typer av växter, men tänk på att det kanske inte skulle fungera.

Dina växter behöver för att matas på rätt sätt så snart de börjar gro blad. Om du inte använder en kompost i din jord, du har att gödsla dina växter. Du kan blanda vatten med en flytande fisk eller sjögräs lösning och spraya på dina växter, eller lägg till denna blandning till vatten som ditt fack och krukor badplats.

Integrera lågväxande jordgubbar i din trädgård landskapet. I stället för att avsätta frukt växter i ett separat område, välja jordgubbar, såsom alpin sorter, för att använda en marktäckare som fungerar som en frukt trädgård. Dessa sprider sig, lågväxande växter ser attraktiv och växa bra i områden som har en hel del sol.

Som nämnts tidigare i inledningen, trädgårdsskötsel är en mycket givande process. En framgångsrik trädgård nät vackra blommor och ätbart. Även om det är givande, det kan vara svårt att skapa den perfekta trädgården med de bästa anläggningarna. Men, med hjälp av tipsen i den här artikeln, kan du få hjälp att skapa den perfekta trädgården.