Grövre Kuk

Träna Din Hund? Kolla In Detta Råd!

Din jakthund kan avgöra skillnaden mellan en bra dag för jakt och en fruktansvärd dag. Denna artikel kommer att gå in på djupet med olika utbildning tekniker som du kan använda för att vara säker på att både du och din hund är redo för nästa stora jakt.

Timing är viktigt när du tränar din hund, så du vill tillbringa tillräckligt med tid att utbilda dem men vill inte gå överbord. Du bör inte mer än göra det, tåg i små tidsintervaller. Veta när din hund inte är uppmärksam när du utbildning för det.

När du tränar din hund är det viktigt att ha mycket tålamod med din hund om du vill maximera effektiviteten av den övergripande processen. Utbildningen tar mycket tid och luftkonditionering för att få din hund att agera på det sätt du vill, så tålamod kommer att ge bästa resultat.

Spjällåda utbildning är något som sker över tid. Först bör du räkna med att din hund att stanna i lådan för en kort tid. När din hund blir äldre kan du gradvis öka denna begränsning, som så småningom kan sträcka sig mycket längre tidsperioder, utan att någon sjuk effekt på din hund.

När trälådor din hund är det bäst att alltid ta bort kragen. Även de bäst utformade hundburar erbjuder möjligheten av en krage bli fastnat. Resultatet skulle kunna bli katastrofala. Genom att ta bort din hund krage innan du lådan dem du agerar för att skydda dem från att bli strypt till döds.

Det är viktigt att förstå att träna din hund kommer att kräva en hel del tålamod och upprepning. Det tar ofta en hund mellan 25 och 50 repetitioner innan de har möjlighet att lära sig ett nytt kommando. Blir frustrerad bara kommer att försena dina resultat och kan skada din relation med din hund.

Lär dig att läsa din hunds signaler när du tränar, så att du kan se skillnaden mellan förvirring och olydnad. Ett annat svar är som krävs av dig när din hund inte förstår ett kommando kontra när de förstår kommandot, men väljer att inte lyda. Förstå din hunds signaler, kan hjälpa dig att välja det mer lämpligt svar.

Se till att du har roligt när du tränar din hund varje dag. Din hund kommer att bond med dig mer nöje ni har tillsammans, och detta hjälper hunden att ge ett positivt svar. Medan du kan ha roligt under träning, är det en bra idé att spendera lite tid helt enkelt att spela.

Få en vana av att endast ge din hund en direkt kommandot en gång. Det kommer att tyckas enkelt att bara upprepa det om och om igen tills han svarar, men behöver inte göra det. I stället återkomma till utbildningen fram till din hund förstår att du inte förvänta honom att reagera första gången du säger något.

Ett tips att hålla i åtanke när du tränar din hund är att vara fast med order och inte överanvändning dina kommandon. Detta är viktigt eftersom om du över-dränk dina kommandon, din hund kommer inte att vara lyhörd. Bara att ge din hund order när du letar efter ett svar.

Att vara konsekvent när man tränar en hund. En hund förstår inte ibland varför hänga på soffan är tillåtna, men andra gånger resulterar i ett gräl. Besluta vilka regler och hålla sig till dem varje gång. Snart din hund vet vad som väntar och vill behaga dig genom att göra rätt sak (och ta emot enstaka beröm och en godbit eller två för att få fångas mår bra.)

Ta reda på vad som motiverar din hund som en utbildning belöning, och spara det för träning för att få maximalt resultat. Vissa hundar älskar en chans att tugga på en speciell pipande leksak eller boll, medan andra älskar ett visst märke som behandlar eller små bitar av färsk ugnsbakad kyckling. Det skadar aldrig om hunden är lite hungrig så behandlar verkar ännu godare.

Ett tips att hålla i åtanke när du tränar din hund är att det finns en skillnad mellan disciplin och ilska. Detta är viktigt för att din hund förstår bara rätt eller fel kommandon. Din ilska kommer bara att skrämma och förvirra hunden om den inte är direkt relaterade till ett beteende som du vill ändra.

Din hund ska lära sig att ingenting i livet är gratis. Låt honom arbeta för att få godsaker, oavsett hur liten den är. Har din pooch “sitta” och vänta innan måltider är placerad på golvet, och släpp med ett kommando. Har din hund “att sitta och vänta vid dörren innan du går. Han ska lära mig tålamod, och han kommer att lära sig att vänta på din cue.

Det är viktigt att ha tålamod när man lär en hund hur man använder badrum utanför. Varje hund lär sig i sin egen takt och vad som kan fungera för en hund kanske inte fungerar för en annan, speciellt om din hund är ung eller används för att gå till badrummet i huset.

Var inte rädd för att nå ut till en professionell hundtränare om frågor som din hund blivit för mycket för dig att hantera ensam. Problem som aggression och svår ångest är bäst hanteras av proffs, eftersom dessa frågor kan bli farliga om de hanteras av outbildade människor. Din tränare kan leda dig i dina ansträngningar i person.

Lär din hund skillnaden mellan rätt och fel. Att göra detta innebär att sätta upp fasta gränser för acceptabelt beteende som alla familjemedlemmar är villiga att genomföra. Det kommer omedelbart att ångra allt ditt hårda arbete!

Sammanfattningsvis är det oerhört viktigt att din jakthund är utbildade på rätt sätt innan du tar den ut på en jakt resa. Du måste också vara beredd på vad som väntar och hur de ska reagera. Förhoppningsvis tips som föreskrivs i denna artikel ger dig verktygen som du kan använda för att nå framgång.