Impotens Medicin

Top Tips Och Tekniker För Framgångsrik Public Speaking

Alla har att tala offentligt på en eller annan punkt. I den pedagogiska arenan, det är nästan omöjligt att få en examen utan att tala offentligt. Många professionella positioner innebär att tala inför publik åtminstone ibland. Att tala inför publik är en konst att du kan bemästra med hjälp av de förslag som finns här.

När leverera ett tal, som alltid inför din publik. Medan det kan vara lätt att bli distraherad av andra saker runt omkring dig, inte! Det är viktigt att uppmärksamma publiken om du förväntar dig deras uppmärksamhet i retur.

Ta dig tid att undersöka andra viktiga inlägg. Internet har en mängd inspelade tal så att du kan följa hur de gör det. Fokusera på de kvaliteter som du gillade i sitt tal och efterlikna dem. Leta efter kvaliteter såsom deras lätthet i att tala, deras humor och hur de fångar uppmärksamhet av publiken.

Det är normalt att känna sig nervös när man ger ett offentligt tal. Men oavsett hur nervös du känner att du inte kan låta andra meddelande. Om du hittar dig själv nervös, försök att föreställa dig själv att ge tal till någon som du känner. Det kommer att lugna ner dig och tillåter dig att framgångsrikt ge ditt tal.

Att förstå materialet i ditt anförande inifrån och ut kommer att hjälpa dig att leverera ditt budskap på ett tryggt sätt. Se till att du väljer ett ämne som du är väl insatt i och själv brinner för. Fortsatt konversation hela tiden, och du kommer att blända med kunskap, inte flash.

När du har skrivit ditt anförande, vara noga med att träna tills det att du har memorerat den. Att leverera din talsyntes medan du tittar i en spegel för att hjälpa dig att se effekter av olika ansiktsuttryck och gester som du använder för att få poäng hem. Be om feedback från din familj eller vänner som du övar framför dem. Detta kommer att hjälpa dig så att du fatta viktiga förbättringar och redo för att leverera ditt tal.

Om du kommer att tala för en lång tid, se till att ha ett glas med vatten till hands på pallen. Det är också en bra idé att ha en stol bakom podiet så att du kan abborre då och då om du blir för trött. Ha bekväma skor så att du ska kunna koncentrera dig på ditt tal snarare än fötterna.

Se till att öva på ditt tal i god tid. Praktiken ofta så att du kan leverera dina tankar på ett naturligt och smidigt. Använd en timer för perfekt längd på ditt tal. På detta sätt, du kommer heller inte att lämna publiken hänger med tid att avvara, och inte heller tvinga dem att stanna längre än de vill.

Ögonkontakt är avgörande vid offentliga föredrag. Även om du kanske inte kan få ögonkontakt med varje medlem av en stor publik, dina ansträngningar kommer inte att gå obemärkt förbi. Innan ditt tal, identifiera viktiga medlemmar av publiken och deras tilldelade sittplatser, om det är möjligt. Detta gör det möjligt för dig att göra den största påverkan på de viktigaste publik.

Inte be om ursäkt för att vara nervös eller göra misstag. Även om du är nervös, visa förtroende och din publik kommer att känna dig säker i dig. Flytta på om du gör någon typ av misstag.

När det blir dags att göra ett tal på en offentlig plats, försök att komma tidigt. Detta kan hjälpa dig att bli bättre bekant med din omgivning. Att bekanta sig med den utformning av rummet, mikrofoner och andra tal hjälpmedel som finns i rummet kan hjälpa dig att bli mer avslappnad innan du talar.

Om du använder bilder eller andra visuella hjälpmedel som inkluderar tryckta budskap, anta att din publik vet hur man ska läsa. Du kan citera meddelandet på bilden, men inte bara läsa det högt. Detta avfall din tid och förolämpar publikens intelligens. Genom att lägga fram skriftligt material och stödja det med en något annorlunda talat version, ditt meddelande kommer att bli mer minnesvärd.

Om du planerar att ge flera anföranden inom en kort tid, var noga med att skydda dina stämband. En hes eller ohörbar röst är inte sannolikt att gunga publiken åsikter. Sova med en luftfuktare i rummet, smutta på varm te, och dricka mycket vatten under hela dagen.

När du ger ett offentligt tal eller en presentation, inte omfatta alltför många bitar av information. Fylla i ditt anförande med för mycket information kommer att överbelasta din publik och uppfattas som tråkigt. Ett bra tal som kommer innehålla ett par viktiga bitar av information som förmedlas på ett enkelt och tydligt. Så, alltid redigera dina tal till en handfull viktiga idéer för bästa effekt.

Om du är planerade för att göra ett tal, fram till din plats minst en halvtimme för tidigt. Detta kommer att ge dig en chans att ställa upp, att träna och kanske att slappna av lite. Om du rusa in bara några minuter innan ditt tal, du kommer inte att ha tid att förbereda sig.

Skapa en enkel disposition för bättre presentationer för allmänheten. I offentliga tal och ditt mål är tydliga i sin kommunikation. Detta sker inte av en slump. En enkel beskrivning bör innehålla en inledning, en kropp och en slutsats. Inledningen ska fånga uppmärksamhet och presentera ditt examensarbete. Kroppen bör innehålla dina stora idéer. Slutsatsen bör upprepa din avhandling och avslutas med en uppmaning till handling. Med hjälp av ett utkast kommer att se till att dina idéer presenteras på ett begripligt sätt.

Så gott som alla måste hålla ett tal vid något tillfälle i deras liv. Många gånger är det som krävs när man i skolan, och vid någon punkt i ditt jobb. Även privata händelser och sociala funktioner ofta kommer att be dig att hålla ett tal. Nu när du har läst denna artikel, du vet vad du behöver göra för att bemästra offentliga tal.