Kåt Test

Stationära Datorer: Lär dig Allt Du Kan Idag

Med tanke på hur snabbt tekniken utvecklas, det finns alltid nya information som finns tillgänglig för att hjälpa dig att lära dig om stationära datorer. Att hitta information är lätt när det är rätt under näsan. Denna artikel ger några användbara insikter på stationära datorer.

Titta på de tillägg som kommer med varje dator som du funderar på. Många butiker dator har alternativ för att köpa extra tillbehör. Bara köpa det du behöver. Dessutom shoppa runt efter de bästa priserna eftersom många add-ons kostar mindre när de köps på andra ställen på nätet. Tillbehör kan vara markerade upp om du köper dem direkt från datortillverkaren.

Titta på vad som ingår för service på din stationära dator. Kontrollera för att se om det kommer att vara på plats-service eller en tekniker som kommer till din plats för att göra reparationer för hela din garanti. Ta reda på vad du får om plats är inte som erbjuds, tillsammans med hur lång tid. Kontrollera för att se om din maskin kan nås på ett lokalt servicecenter. Titta även på de tidsramar för utbyten, reparationer, och om du får en lånad dator i fall den tidsram som är oacceptabelt.

Om du planerar att lagra en hel del musik eller videoklipp, se till att du får en hårddisk som kommer att täcka dina behov. I allmänhet gäller att ju mer utrymme på hårddisken som du kan få, desto bättre är du. Det är, om du bara skriva e-post och surfa på webben på din dators skrivbord. Du behöver utrymme, särskilt om du filmar video.

Överväg att uppgradera din nuvarande dator. Om din dator är inte att göra vad du vill, eller inte fungerar så fort som du vill, kanske du vill överväga att göra vissa interna förändringar till din dator. Om du inte är väl insatt i detta, kanske du har en vän som är eller kunna lära sig hur online.

När du väljer din stationära dator, uppmärksamma typer av programvara som ingår, särskilt om du behöver ett ordbehandlingsprogram paket. Du måste vara medveten om huruvida eller inte får du en komplett version av sådan programvara, eller om du bara kommer att få en testversion som kräver att du spenderar mer pengar senare.

Om du planerar att använda din dator som en underhållningsmaskin, inte ignorera högtalare kvalitet. En bildskärm med en liten högtalare kan ge dig en dålig, skrällig ljud upplevelse. Du kan vara bättre med att köpa en uppsättning av externa högtalare snarare än att förlita sig på högtalarna i din skärm.

Datorn har tillräckligt med minne? Rätt mängd minne som är viktigt för datorer. Du kommer att spara en massa saker på skrivbordet? Tar du många bilder? Dessa är viktiga frågor att tänka på när man köper en PC.

Fundera på hur du vill använda datorn. Behöver du det för att arbeta hemma, eller kommer det att vara en familj datorn? Om du köper datorn för familjens bruk, fundera över vilket behov av dina andra familjemedlemmar. Du kommer att behöva känna till dessa saker när du handlar för din dator.

Gå till att köpa en desktop med en budget i åtanke. Som med alla stora inköp, det finns många sätt som du kan vara nickeled och dimed väl över dina pengar komfort nivå. Så du måste ha en viss gräns att du inte kommer att gå över. Om en dator kommer sannolikt att ta dig över mycket, gå bort. Det finns massor av alternativ där ute som ska passa ditt pris.

För att förstå lite mer om hårddiskar, det är viktigt att förstå att det finns två viktiga typer. Det finns en nyare SSD hårddisk alternativ bortsett från de vanliga HDD-enhet som är allmänt tillgänglig. SSD, medan rörelseresultatet i fler varv per minut, är dyrare och håller vanligtvis mindre data.

Men minskande i antal långsamt, datorer med Windows 7 är fortfarande tillgängliga i vissa online hörn. Många användare verkar föredrar Windows 7 och 8, så om användarvänlighet och förtrogenhet är något du längtar efter, kolla på Internet för Windows 7 system. Vet dock att dessa är mer benägna att vara äldre system. Det är bra för surfing och kontorsarbete, men inte så bra för spel och underhållning.

Tänk på att begreppet desktop hänvisar till både platt-datorer och torn fall. Vet var du planerar att sätta datorn när du köper den. Åtgärd det att se till att det finns tillräckligt med utrymme och se till att den kan stödja så mycket i vikt. Full storlek torn kan lätt nå strax under 20 inches lång och lång, och väger 15 kilo mer.

Helt mät utrymmet där ditt skrivbord kommer att gå innan köpbeslut. Stationära datorer finns i så många alternativ storlek. Om du inte är försiktig, kan du välja en som verkligen bara inte fungerar för ditt utrymme behöver. Lite läxor i förskott kan hjälpa till att hålla dig från problem på vägen.

Om du är i marknaden för att köpa en ny stationär dator, ta lite tid att tänka på allt du behöver för att det ska göra. För att förenkla detta, skriva ner vad du vill göra med det, och glöm inte att inkludera framtida aktiviteter också. Skapa en detaljerad lista så att du inte lämnar ut något.

Som teknik förskott, det är svårt att hålla sig uppdaterad på förändringar av teknik. Som sagt, artiklar som dessa kan hålla dig uppdaterad. Om du behöver mer information, fortsätt att göra dina läxor tills du hittar det.