Penis Piller

Saker Du Behöver Veta Om Sömnapné

Om du har sömnapné, måste du veta att du inte är ensam. Sömnapné är ganska vanligt och att miljontals människor jorden runt har det. Om du har undrat vad en sömnapné diagnos innebär för ditt liv, läs vidare för att lära dig vad du behöver att veta om det.

Alla som snarkar inte har sömnapné. Omvänt, alla som har sömnapné inte nödvändigtvis snarkar heller. Hur vet du skillnaden? Den största tecken är hur du känner under loppet av en normal dag. Snarkning inte störa sömn kvalitet på samma sätt som sömnapné gör. Med snarkning, du är mindre sannolikt att drabbas av trötthet under dagen.

Alltid få tillräckligt med sömn. När du misslyckas med att få en anständig mängd sömn på en regelbunden basis eller underlåter att följa en vanlig sovande mönster. Insomni och sömnapné går hand i hand. Så, när kan du lyckas sova regelbundet, dina symptom är mindre uttalad eftersom du är utvilad.

Sömnapné är ett allvarligt tillstånd som kan förbättras genom att förlora vikt om du är överviktig. Att förlora cirka 25 kilo kan dramatiskt förbättra detta tillstånd. För vissa människor som kommer att bota problemet, för andra kan bara bidra till att förbättra de symtom som du upplever. Försök att äta hälsosamt och se till att få tillräckligt med motion varje dag.

Personer med sömnapné ofta få bra resultat genom att förlora vikt. Villkoret är vanligt hos överviktiga patienter som har större hals omkrets. Att förlora vikt kan minska trycket på dina luftvägar och förbättra flödet av luft som du andas på natten.

Det första du ska göra när du tror att du har att göra med sömnapné är att upptäcka om det är riktigt apné eller bara avancerade snarkning. Om du har en älskad sova med dig, detta kan göras ensam hemma, men om inte du kan behöva besöka en sömn klinik.

Om du misstänker att du har sömnapné, fråga din sömn partner att lyssna till din andning medan du sover. Se om de upptäcker högljudda snarkningar som du får djupare in i sömnen. Dessutom, fråga om de märker några perioder då du verkar sluta andas för en tid och sedan plötsligt släppa ut ett högt fnysa och börja andas igen. Om du sover ensam, anser band att spela in dig själv för att lyssna till dessa andningen avvikelser.

Om du använder en CPAP-maskin och lider av muntorrhet som ett resultat, det finns två lösningar. Prova först med att öka luftfuktigheten i ditt system. Om det inte fungerar, kan du också prova en hakrem. En eller båda av dessa lösningar kan förhindra luftläckage som orsakar muntorrhet.

Vid läggdags, upphöja ditt huvud med hjälp av kuddar. Detta gör att luftvägarna hålls öppna när du sover, och kommer att minska sömnapné. Se bara till att din nacke och rygg är bekväma så att du inte orsakar någon smärta i dessa områden samtidigt som du försöker hjälpa din sömnapné.

Det första du bör göra om du upptäcker att du har sömnapné är att ta en lång titt på din vikt. Om du är överviktig som kan öka problemet. Det innebär att du måste ta tid att lära sig om viktminskning och motion. Det kommer inte bara att förbättra din sömn, men hela ditt liv kommer.

Det sätt på vilket du sover kan ha en hand i din sömnapné. Därför, du måste vara försiktig med hur du sover. Om du måste sova på rygg, lyft upp ditt huvud och övre delen av kroppen en aning. Eller, om din säng är justerbar, höja det ungefär fyra inches i ena änden.

Om du lider av sömnapné, sömntabletter är definitivt inte ditt svar. Sömntabletter ge dig liknande negativa symptom som alkohol. Dessa piller slappna av luftvägarna för mycket och kommer att förvärra dina symtom. Inte bara kommer dina symtom förvärras, du kan uppleva andra biverkningar också. Lägg av sömntabletter för en god natts sömn.

Lära sig mer om sömnapné är viktigt eftersom kunskap kan hjälpa till att sätta din hjärna till mods. Ta den information du har lärt dig i den här artikeln och tala med din läkare om det. Han eller hon kan då bättre hjälpa dig att lättare när ni vet mer om denna sjukdom själv.