Svensk Kuk

Låt inte Sömnapné Håller Du Ner

Sömn är en av de mest grundläggande delarna av en sund livsstil och om du lider av sömnapné, kan du bara inte får din. Det är viktigt att veta vad du kan göra om ditt tillstånd och hur man kan lindra symtomen. Börja med att läsa goda råd i följande artikel.

Om du är över vikt, gå på en diet kan minska din sömnapné, eller i sällsynta fall kan eliminera den helt. Att upprätthålla en hälsosam vikt kan hjälpa dig att andas lättare, så att förlora vikt och bibehålla en hälsosam vikt när du har svårt att andas är ett självklart steg i att behandla din sömnapné.

Sover med en kudde på natten. Att ha för många kuddar, eller en gigantisk ett, kan störa en god andning hållning. Du ska vila på ett sådant sätt som ger andningssvårigheter. Av denna anledning, hålla med bara en kudde för att lindra din sömnapné symtom.

Om du har svårt att sova på grund av din sömnapné, bör du undvika bilkörning eller användning av farliga maskiner. Om du inte får en god natts sömn, ta kollektivtrafiken istället för att köra för att förhindra olyckor och inte ta ett jobb i en fabrik eller på en byggarbetsplats.

Om du tror att du kan ha sömnapné, ställa upp en video av dig själv när du sover. Bara se till att videokameran har god kapacitet. När du vaknar upp, titta på video, och om det verkar vara något annat än snarkning är att gå på, kan det vara dags att gå till läkaren.

Du bör anta en hälsosam livsstil och övervaka din vikt och blodtryck. Din läkare bör kunna ge dig råd om din kost och kanske på ett träningsprogram om du behöver bli mer aktiva. Att leva ett hälsosamt liv bör verkligen hjälpa dig att minska symptom på sömnapné.

Minska din vikt för att bekämpa sömnapné. Ökad vikt är ofta en orsak till sömnapné, eftersom den ökade vikt som orsakar luftvägarna att bli smalare, vilket tillåter dem att kollapsa lättare under sömnen. Genom att släppa din vikt kan du minska komprimeringen airways och minimera problem medan du sover.

Det första du bör göra om du upptäcker att du har sömnapné är att ta en lång titt på din vikt. Om du är överviktig som kan öka problemet. Det innebär att du måste ta tid att lära sig om viktminskning och motion. Det kommer inte bara att förbättra din sömn, men hela ditt liv kommer.

Ta dig tid att utöva din käke och stick ut tungan kan verka som en lekplats. I en färsk vetenskaplig studie, människor som utförde käke och tunga övningar dagligen kunde lindra en del av deras sömnapné symtom. Det kanske inte fungerar för alla, men kan vara värt ett försök för en god natts sömn.

Om du konsumerar alkohol eller röka, kan detta vara den bakomliggande orsaken till din sömnapné symtom. Under tiden, rökning orsakar svullnad av luftvägarna; alkohol gör raka motsatsen och slappnar av dem för mycket. Om du vill kunna sova gott varje natt, begränsa eller sluta röka och/eller dricka.

Om du är dåsig, lyssna på din kropp. Om du inte får tillräckligt med sömn på natten på grund av sömnapné, du är mer benägna att känna dig dåsig under dagen. Detta tyder på att din behandling inte är effektiv. Så, när du känner dig dåsig på en regelbunden basis, överväga att besöka din läkare för att åter diskutera din behandling val och din nuvarande apné behandlingsplan.

Ofta en enkel luftfuktare kan hjälpa till med den torrhet och irritation som orsakats av användning av en CPAP-maskin vid behandling av din sömnapné. Med konstant luftflöde, många människor lider av torr hud och irritation från att använda CPAP-maskin. En luftfuktare eller speciella ansiktsbehandling hudkräm kan hjälpa till att lindra dessa symtom.

Tala med en läkare. När du har sömnapné, måste du vara säker på att se en läkare. Detta beror på att endast en läkare kan tala om för dig vilka behandlingar som är rätt för dig. Om du väntar, du kan hitta dig själv i trångmål samt känner dig förvirrad. Se en läkare direkt så du kan behandla din sjukdom.

Förhoppningsvis sömn kommer gäcka dig något mer, efter att ha läst den värdefulla tips i denna artikel. Sömnapné kan vara ett mycket allvarligt problem och med så, att ingen bot, du står inför en nära omöjligt existens. Använder de råd du har lärt mig här i kväll och se en professionell om du inte har möjlighet att börja få den sömn du behöver.