Xtrasize Sverige

Allt Du Bör Veta Om Hårvård!

Många människor gör saker för att deras hår för att uppnå den stil de vill ha. Tyvärr, de metoder de använder ofta är inte bra för den allmänna hälsan för håret. Vem som helst kan ha den frisyr som de önskar, och samtidigt bibehålla en ordentlig hårvård, som du kommer att se i följande artikel.

Se till att du får tillräckligt med sömn och vila varje natt. En hälsosam mängd sömn per natt är omkring 6-8 timmar per natt, beroende på kroppens fysiologi. Om du får tillräckligt med vila kommer du att ha en sundare kropp som i sin tur kommer att göra ditt hår glansigare och friskare än någonsin.

Du bör försöka att bära en mössa när bada i pooler när det är möjligt, i syfte att skydda håret från klor som tillsätts. Om du inte bär en mössa när simning, bör du se till att tvätta dina hår och sedan skick det, direkt efter att du är klar.

Vem som helst med tunt eller fint hår bör avhålla sig från tjock luftkonditionering produkter. De kommer bara att bära ner håret vilket gör att det ser finare och tunnare. Balsam som är som mousse eller leave-in balsam kommer att fungera bäst när du vill ha mer volym och inte väga ditt hår.

När du ska tvätta håret ofta, överdriv inte. Att tvätta håret för ofta, remsor det av naturliga oljor, vilket ger glans och volym. För de flesta människor, tvätta håret några gånger i veckan är tillräckligt, såvida inte deras hår är särskilt fet. Att tvätta för ofta blir håret torrt och sprött.

Hår är mycket skört när det är blött. Undvik att kamma eller borsta håret när det är blött. Det kommer mer lätt paus och sträcka ut när det är vått och försök att borsta det. Åtminstone vänta tills det är fuktigt för att borsta ditt hår, detta minimerar skador.

Leva en hälsosam livsstil har allt att göra med att det är hälsosamt för håret. Äta en balanserad kost och se till att du får massor av motion. Överdriven rökning, inte få tillräckligt med sömn, och andra ohälsosamma vanor som är skadliga för hälsan i ditt hår. Ta väl hand om dig själv, och ditt hår kommer att följa efter.

Efter att du schamponerat håret ska du alltid skölja ut det bästa du kan. Även om du tror att alla schampot ur håret ska du skölja ut igen. Schampo rester kan orsaka bygga upp och torkar ut håret och hårbotten som kan orsaka mjäll.

För att ordentligt ta hand om ditt hår, är det viktigt att du äter en hälsosam kost. Se till att din kost innehåller massor av gröna grönsaker, frukt, kött och mejeriprodukter. Dessa livsmedel innehåller näringsämnen som skapar friskare celler. Dessa celler hjälper till att göra håret friskare och smidig.

Använd två balsam när du tvättar håret. Använd i duschen efter skölja av schampot ur håret. Den andra conditioner är ett leave-in balsam. Det bör tillämpas när du är i duschen och handdukstorka håret. Kombinationen av balsam kommer att minska den statiska i håret, liksom, lämnar den friska, mjuka och hanterbara.

Använd inte ditt hår i strama hästsvansar eller bullar. Spänningen på ditt hår kommer så småningom att skada den och göra den svagare. Gör inte håret för hårt och låt den lösa innan du går till sängs så att ditt hår kan koppla av efter spänningen i en hästsvans eller liknande stil.

Inte vara grov när du använder en handduk för att torka håret. Gnugga huvudet ungefär kan resultera i att håret går av. Använd en lätt klämma i stället. När detta är gjort, du kan använda en handduk för att avsluta torkning av håret. Se också till att den handduk som du använder inte grov.

Handdukstorka håret innan du slår på fön. En hårtorka värme kan skada ditt hår. Det får bli av eteriska oljor som återfuktar håret och hålla det ser friskt och glänsande. Torka håret så mycket som möjligt med en handduk innan du ansöker värme.

Vidta förebyggande åtgärder för att undvika hår skador från solen. Om du tillbringar tid i solen, använda produkter som innehåller hår solskyddskräm. En hatt är alltid ett bra alternativ. Samtidigt är det oerhört viktigt att ta hand om din hud, du ska aldrig glömma ditt hår. Det är också sårbara för solskador.

Det är bättre för håret om man tvättar det varannan dag, snarare än att tvätta det varje dag. Tvätta håret remsor det av naturliga oljor och fukt som det behöver för att se glansigt och hålla sig frisk. Om du måste tvätta håret dagligen, se till att du aldrig hoppa över att använda ett balsam. Balsam kommer att bidra till att fylla den fukt som finns att avlägsnas från håret genom att frekvent tvättning.

Se till att du använder hårvårdsprodukter som är utformade för dina specifika hår typ. Att använda fel typ kan orsaka skada på ditt hår. Till exempel, för att använda en produkt som är gjord för personer med fett hår kan ta bort oljor från huvudet på en person med sprött hår, som skulle kunna orsaka skada och/eller håravfall.

Så där har du det, ingen har att offra hälsan för håret för frisyr de vill. Alla metoder har för tillfället att göra det kan vara att skada ditt hår kan vara att kasta bort om du anta hår-och sjukvård tekniker från denna artikel. Du kommer att märka att ditt hår ser bättre ut på nolltid.